Márk

Münchenben is Afrikára figyelnek

2010.06.29. 10:33

Programkereső

Az idei operafesztivál egy revüvel indult, amelyben Wagnertől az afrorapig széles műfaji skáláról válogatott Christoph Schlingensief.

 Burkina Fasó-i operafalu-projekt eredményét bemutató Remdoogo - Via Intolleranza II-vel új játszóhelyet is avattak a bajor városban, a Pavillon 21-et.  A bécsi építésziroda, a Coop Himmelb(l)au tervezte ezüstösen csillogó, futurisztikus épület a Marstallplatzon a Bayerische Staatsoper kísérleti előadásainak ad helyet a jövőben. A július 31-ig tartó Müncheni Operafesztiválon koncertek és dalestek, két balett- és 11 repertoáron levő opera-előadás mellett három premierre is sor kerül.

Pavillon 21 - München
Pavillon 21 - München

A Toscát Luc Bondy rendezi és Fabio Luisi dirigálja, a címszerepet Karita Mattila énekli, Cavaradossiként Jonas Kaufmann lép színpadra. Giovanni Simone Mayr operáját, a Medea in Corinto című darabot Hans Neufels rendezésében láthatja a közönség. Az előadás karmestere Ivor Bolton, a főbb szerepeket Alastair Miles, Alek Shrader, Nadja Michael, Ramón Vargas játssza. Az utolsó bemutató Donizetti Roberto Devereux-e lesz. A Christof Loy rendezte, Friedrich Haider dirigálta produkcióban Elisabettát Edita Gruberova alakítja.