Márk

Borisz Godunov - rapid játék!

2010.07.22. 13:17

Programkereső

A Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt előadása, a Borisz Godunov szombaton látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk az előadásra!
Nyári Zoltán, Nyikita Sztorojev - Borisz Godunov, Csokonai Színház
Nyári Zoltán, Nyikita Sztorojev - Borisz Godunov, Csokonai Színház

Igazi különlegességet láthatnak a Margitszigeten, egy valódi klasszikus operacsemegét a Szabadtéri Színpadon! Muszorgszkij hataloméhes hősének lebilincselő története a moszkvai Nagyszínház (Bolsoj) és a Moszkvai Filharmóniai Társaság volt szólistájával, Nyikita Sztorozsevvel a főszerepben. Sztorezsev orosz származású, Amerikában élő, világhírű basszus énekes. A világ legjelentősebb operaházaiban, koncerttermeiben lépett fel, úgy, mint Bécs, Párizs, London, Milánó, New York, San Francisco, Firenze, München, Tokió és Berlin, repertoárjában több mint 50 operaszerepből áll.

Az előadás a szláv operairodalom egyik remeke nagyjelenetekkel, magával ragadó áriákkal, az orosz irodalomból jól ismert „bűn és bűnhődés" motívummal. Borisz Godunov, Rettegett Iván egykori tanácsadója irányítja az országot Fjodor cár névleges uralma mellett. A cár féltestvére, a gyermek Dmitrij, a trón egyik várományosa titokzatos körülmények között életét veszti. A gyanú szerint Borisz adott utasítást a cárevics megölésére. A cár halála után a nép Boriszt kívánja kikiáltani uralkodóvá. Boriszt cárrá koronázzák, folyamatosan küzd saját lelkiismeretével, később belehal gyötrelmeibe. Sodró lendületű dráma a szabad akaratból megválasztott cárról, akinek végzete önmaga, saját lelkiismerete.

Július 24. szombat 20:30 - Borisz Godunov - opera két felvonásban - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház és a Debreceni Csokonai Színház közös produkciója.

Rendező: Vidnyánszky Attila, vezényel: Kocsár Balázs, km. a Csokonai Színház Énekkara

Kérdésünk: Melyik orosz író azonos című műve alapján írta meg Muszorgszkij az operát?

 

A helyes választ július 23. 14:00-ig megjelölő olvasóink közül hárman vehetnek részt másodmagukkal a Fidelio.hu vendégeként az Borisz Godunov július 24-i előadására.