Béla

Deborah Voigt, a musicalszínésznő

2010.08.03. 17:17

Programkereső

A Strauss- és Wagner-operák drámai szopránszerepeiből ismert Deborah Voigt jövőre az Annie Get Your Gun című musicalben lép fel.
Deborah Voigt
Deborah Voigt

A Herbert és Dorothy Fields librettójából, Irving Berlin zenéjére készült darabot 1946. május 16-án mutatták be a Broadway Imperial Színházában. A musical története a 19. században játszódik, főszereplője Annie Oakley, egy szegény, ám vidám vidéki lány, aki remekül lő, és Buffalo Bill vadnyugati show-jának fő attrakciója lesz, sőt egy indián törzs is befogadja. Ahogy az szokott lenni, beleszeret partnerébe, Frank Butlernek azonban más a zsánere. A happy endhez indián törzsfőnök, Ülő Bika tanítása járul hozzá, aki megérteti Annie-val, hogy át kell engednie a célbalövési verseny győzelmét Franknek ahhoz, hogy a férfi beleszeressen.

Az énekesnő elmondta, hogy izgalmas az előtte álló feladat, de épp az ismeretlen terület miatt tart tőle némiképp, és az is nehezzé teszi a szerepet, hogy az anyanyelvén kell énekelnie, mivel ritkán játszik angolul. Az előadás premierje jövő nyáron lesz a Glimmerglass Opera Festival keretében. Az előadás rendezője Francesca Zambello, a fesztivál újonnan kinevezett művészeti igazgatója, Frank Butler szerepében pedig Rod Gilfry lép fel.