György

Harangozó Gyula lesz az Operaház miniszteri biztosa?

2010.08.24. 12:46

Programkereső

A Bécsi Staatsoper után Budapesten, az Operaház miniszteri biztosaként folytatja pályafutását. Első döntésként szóban felmentette Keveházi Gábort.
Magyar Állami Operaház
Magyar Állami Operaház

A Magyar Nemzeti Balett nemrég, újabb öt évre kinevezett vezetője a döntést azonban nem fogadta el, mivel az Operaházban a munkáltatói jogokat jelenleg Vass Lajos gyakorolja. Harangozó Gyula miniszteri biztosi kinevezése csak akkor válik hivatalossá, ha azt Réthelyi Miklós, a NEFMI vezetője, valamint Szőcs Géza, a kultúrát felügyelő államtitkár is ellenjegyzi, és a Magyar Közlönyben ez megjelenik. Harangozó Gyula feladata egy testület élén az lesz, hogy áttekintse, milyen feltételekkel lehet a Magyar Állami Operaházaz a jelenlegi, költségvetési intézményi keretek közti működésből gazdasági társasággá alakítani.

A Magyar Távirati Iroda értesülése szerint azonban Réthelyi Miklós miniszter nem írta alá Harangozó Gyula kinevezését, így Harangozó Gyula nem járhatott el miniszteri biztosként a Magyar Állami Operaházban. A szaktárca egyelőre azt sem kívánta megerősíteni, hogy lesz-e, és ha igen, milyen hatállyal miniszteri biztos a Magyar Állami Operaházban.