Konrád, Tivadar

Eung Kwan Lee nyerte az Ernst Haefliger Énekversenyt

2010.09.01. 11:03

Programkereső

Nyolcvan résztvevő közül a dél-koreai bariton bizonyult a legjobbnak a gstaadi Menuhin Fesztivál keretében megrendezett versenyen.
Ernst Haeflinger
Ernst Haeflinger

A svájci állampolgár vagy Svájcban működő külföldi operaénekesek számára kiírt Ernst Haefliger Énekversenyt 2006 és 2008 után idén harmadik alkalommal rendezte meg a Berni Városi Színház és a gstaadi Menuhin Fesztivál. A győztes az 1981-es születésű, jelenleg a Bázeli Opera tagjaként dolgozó Eung Kwan Lee lett, akinek nyereménye a tízezer svájci frank mellett a Luzerni Fesztiválon és a Menuhin Fesztiválon való fellépési lehetőség. A bariton Szöulban végezte felsőfokú zenei tanulmányait. Megnyerte a Riccardo Zandonai Énekversenyt, második lett a grazi Ferruccio Tagliavini Nemzetközi Énekversenyen, ahol a kritikusok díját is megkapta.

A legjobb svájci versenyzőnek járó nyolcezer euró értékű ösztöndíjat és a Berni Opera által felajánlott szerepszerződést Eve-Maud Hubeaux mezzoszoprán nyerte.

Ernst Haeflinger 2007-ben hunyt el. A svájci tenor hosszú pályafutása alatt kiterjedt opera-, oratórium- és dalrepertoárt énekelt, 1971-től pedig a müncheni zeneművészeti főiskolán tanított. Fia Andreas Haeflinger zongoraművész.