Emma

Mandy Fredrich győzött Drezdában

2010.09.11. 13:18

Programkereső

A német szoprán bizonyult a legjobbnak a tizedik Competizione dell' Opera versenyen.
Mandy Fredrich
Mandy Fredrich

A versenyt, amelyen olasz operák áriáinak előadásában méretnek össze az énekesek, 1996-ban hívta életre Hans-Joachim Frey. A Competizione dell'Operának 2001 óta ad otthont Drezda városa. Idén négy kontinens 13 városában zajlottak az előselejtezők, amelyeken hatszáz éneks vett részt. A döntőbe tízen jutottak Dél-Koreából, az Egyesült Államokból, Németországból és Oroszországból.

Mandy Friedrich a döntőben a Semperoper színdapán a Don Giovanni "Crudele? - Non mi dir" áriáját adta elő. Mandy Fredric Flämingben született. 2004-ben kezdte énekpedagógiai tanulmányait a Berlini Művészeti Egyetemen, majd a lipcsei zene- és színművészeti főiskolán képezte tovább magát. A hofi színházban debütált 2009-ben az Éj királynőjeként. A szerepet a 2010/2011-es évadban Lipcsében is énekli.

A győzelemmel tízezer euró is járt. A második helyezett - és hatezer euróval - gazdagabb a szentpétervári Olga Pudov lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az amerikai Donovan Singletary állhatott. A basszbariton teljesítménye négyezer eurót ért. A közönségdíjat egy német mezzoszoprán, Sarah Ferede kapta.