József, Bánk

Miklósa Erika Erdélyben

2010.10.05. 14:37

Programkereső

A Himnusz zeneszerzője születésének 200. évfordulója alkalmából Maestro Erkel címmel ünnepi gálaestre kerül sor 2010. október 7-én a Kolozsvári Állami Magyar Operában, október 8-án pedig Marosvásárhelyen a Kultúrpalota hangversenytermében, a Constantin Silvestri Fesztivál keretein belül.
Miklósa Erika
Miklósa Erika

A világjáró koloratúrszoprán, Miklósa Erika mellett az est közreműködője lesz Mester Viktória, Nyári Zoltán és Cseh Antal, Borsos Edith, valamint Kele Brigitta, Pataki Adorján, Sándor Árpád, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekesei, a Kolozsvári Magyar Opera ének- és zenekara. A Maestro Erkel című hangversenyt Selmeczi György vezényli. A Budapest Főváros Önkormányzata és a Hungarofest által támogatott koncerteken részletek hangzanak el Erkel Ferenc szerzeményeiből és az operavezetői munkássága alatt Magyarországon bemutatott szerzők, Verdi, Bizet, Rossini, Donizetti legismertebb műveiből.

A Kolozsvári Magyar Opera az Erkel-bicentenárium kapcsán november 14. és november 30. között Erkel-fesztivált rendez, amelyen a szeptemberben, Demény Attila rendezésében bemutatott Sarolta, a Hunyadi László, a Brankovics György és a Bánk bán kerül színre, továbbá Kiss B. Atilla és meghívottjai címen egy koncertelőadás is lesz.