Klaudia

Tokody Ilona új szerepben

2010.10.06. 15:23

Programkereső

Októberben ötször, különleges szereposztásban kerül színre az Operaházban a Figaro házassága. Az első előadás október 9-én lesz.
Tokody Ilona
Tokody Ilona

Almaviva grófnő szerepében pályafutása során először lép színpadra Tokody Ilona. "A legtöbb Figaro-előadás úgy bánik a megcsalt Grófnővel, mint valami félretett bútordarabbal, aki unottan szenveleg sorsa fölött. Az én olvasatomban a Grófnő semmiben sem marad alul Figaróval és Susannával szemben. Hisz ne feledjük: Mozart zeneileg is jelzi, hogy nem felejtette el, honnét emelkedett arisztokrata sorba - ezért értik meg egymást olyannyira Susannával. Mi sem áll tőle távolabb, mint a májbajos lézengés, ellenkezőleg: nagyon is tudja, hogy nőisége erejével képes a kezében tartani a Grófot megleckéztető csel összes fonalát. Úgyhogy nagyon bízom benne: akik Aidaként, valamelyik Leonóraként vagy Mimiként ismertek meg, azok számára is sikerül újabb színeket megmutatnom az operahősnők palettájáról" - nyilatkozta az énekesnő.

A Gróf szerepében Kálmán Péter debütál, Susannát Váradi Zita, Figarót Busa Tamás, Cherubinót Schöck Atala alakítja, az előadásokat Kovács János vezényli. A Figaro házassága további előadásai október 13-án, 21-én, 24-én és 29-én lesznek a Magyar Állami Operaházban.