Emőke

Vivat Bacchus, avagy így énekelnek a borászok

2010.10.28. 15:45

Programkereső

A Symbol Budapestben megrendezett Kóstolófesztiválon fellép a Borászok Kórusa is.

Őszy-Tóth Gábriel író-producer és felesége, Balla Ibolya - aki több évtizedig az Operaház szólókorrepetitora volt - nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy dalra fakasztja a magyar borászokat. A szerzőpáros 2009 nyarán arra az elhatározásra jutott, hogy folytatják Így főz... című sorozatukat, és meglátogatják Magyarország történelmi borvidékeit. Ezúttal a lelkes házaspár több mint 130 borászatot járt be, mintegy hatszázféle bort kóstolt meg, s végül a könyvben 81 neves magyar borászt szólaltattak meg - kedvenc receptjük bemutatása mellett.

Az Így főznek a borászok című kiadványban található egy CD is, amelyen a Vivat Bacchus énekegyüttes bordalai hallhatóak, köztük egy a Borászok Kórusa előadásában. A Gyere várunk rád című dal szövegét a Vivat Bacchus énekegyüttes vezetője, Szentgyörgyvári Péter írta, a dallamot pedig Balási Szabolcs komponálta meg, szólót énekel Dula Bence (Eger), Heimann Zoltán és Ágnes (Szekszárd), Bock József (Villány) és Áts Károly (Tokaj).

A Symbol Budapestben október 28-29-én kétnapos Kóstolófesztivál keretében élőben is fellép a Borászok Kórusa és lehetőséget teremtenek arra, hogy az érdeklődők összekóstolhassák a 81 borász kedvenc ételét az általuk ajánlott borral.