Béla

Holender klagenfurti intendánst keres

2010.11.05. 16:19

Programkereső

Mivel a megadott határidőig nem tudták eldönteni, hogy ki legyen a klagenfurti Városi Színház következő igazgatója, a pályázati határidőt október 31-ről november 17-re módosította az Ioan Holender vezette bizottság.

A 2012-ig hivatalban lévő intendáns, Josef Ernst Köpplinger utódját keresi a bizottság, amelynek vezetését a bécsi operaház éléről a nyáron leköszönt Ioan Holender vette át. A testület tagjai neves színházi szakemberek: a Burgtheater igazgatója, Matthias Hartmann, Robert Meyer a bécsi Volksoperből, a Grazi Operaház korábbi intendánsa, Jörg Kossdorff, valamint a Tiroli Tartományi Színház intendánsa, a kiváló énekesnő, Brigitte Fassbaender.

Klagenfurt, Stadttheater
Klagenfurt, Stadttheater

Mivel Köpplinger 2012-től a müncheni Gärtnerplatztheater intendánsa lesz, a klagenfurti színház élére új vezetőt kell találniuk, akinek már tevékenyen részt kell majd vennie az operaegyüttes 2012/13-as műsortervének elkészítésében. Az osztrák születésű, Bécsben és Amerikában tanult Köpplinger az egész német nyelvterületen kitűnő hírnek örvend, ő tűzte műsorra és rendezte idén ősszel Cherubini Koukourgi című mulatságos operaritkaságát.