György

Véget ért a londoni Apáca-show

2010.11.09. 12:06

Programkereső

A London Palladiumban október 30-án játszották utoljára a musicalt, amelynek producere Whoopi Goldberg volt. A show azonban folytatódik: az előadás Hamburg után a Broadway felé veszi az irányt.

2009 nyarán kezdték játszani a musicalt, amelynek dramaturgiája (szöveg: Cheri és Bill Steinkellner, zene: Alan Menken) nagyjából követi az azonos című Joseph Howard-filmet. A színpadi változatot Peter Schneider jegyzi, a koreográfus Anthony van Laast volt. Whoopi Goldberg maga is fellépett a produkcióban, ám ezúttal nem a zárdába menekülő énekes, Deloris van Cartier szerepét alakította, hanem zárdafőnöknőként lépett színpadra. Édesanyja halála miatt kiszállt az előadásból, ám október végén öt alkalommal visszatért a brit fővárosba.

A produkció azonban csak Londonban került le repertoárról. A német verzió decemberben nyit Hamburgban, a Broadway Theatre pedig márciustól játssza a musicalt. Ezt követően további előadások várhatók Ausztráliában, Mexikóban, Japánban, Dél-Koreában, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is.