György

Bella Italia!

2010.11.18. 13:45

Programkereső

Világhírű olasz zeneszerzők különleges és közkedvelt áriái csendülnek fel november 24-én az Alexandra Párizsi Nagyáruház Lotz-termében.
Szegedi Csaba portré
Szegedi Csaba portré

Az operaáriák előadói Szegedi Csaba - az Operaház legfiatalabb ösztöndíjasa, a 2009-es BBC Cardiff Singer of the World nemzetközi énekversenyre egyedüli magyarként meghívott operaénekes, aki 2010 nyarán érmes helyezést ért el az oroszországi Saljapin Nemzetközi Énekversenyen -, Kertesi Ingrid, Kolonits Klára, Várhelyi Éva és Cser Krisztián, akiket zongorán Sándor Szabolcs és Szekeres László kísér. Az egyes művekhez, zenetörténeti korszakokhoz, zeneszerzőkhöz fűződő érdekességeket, anekdotákat Fazekas Gergely és Tóth Endre zenetörténészek jóvoltából ismerheti meg a közönség. A Dalton Operaestek közönségének a szecessziós épület hangulata és a klasszikus muzsika élményteli estét ígér, a VIP-jegyet vásárlókat pedig az estet követően étel- és italkülönlegességek várják.

Kérdésünk: Az épület több mint száz évvel ezelőtti megnyitásakor mi volt a földszinten?

A november 23. 12 óráig helyesen válaszoló játkosaink közül valaki partnerével együtt a Fidelio vendége lehet a november 24-i Dalton Operaesten.