Orbán

Kolonits Klára menti meg a bemutatót

2010.12.08. 14:56

Programkereső

Az Ascanio Albában című opera Fauno szerepére kitűzött Rácz Rita megbetegedése miatt veszélybe került a Mozart-mű magyarországi ősbemutatója, amelyet december 12-ére hirdetett meg a budapesti Operaház. A premiert Kolonits Klára menti meg azzal, hogy mindössze hatnapos felkészülés után elénekli a szerepet, amelyben két virtuóz koloratúr-áriát is hallhat tőle a közönség.

Kolonits Klára 1997-ben a III. Budapesti Nemzetközi Énekverseny 2. helyezettje, a Treviso-i Toti dal Monte énekverseny különdíjasa, 2000-ben a Magyar Rádió Énekversenyének első díjasa és különdíjasa, 2003-ban a Nemzetközi Haydn Énekverseny 2. helyezettje és különdíjasa volt. A kékszakállú herceg vára Juditja a Bartók-opera 2005-ös filmváltozatában. Számos sikeres szopránszerep eléneklése után augusztusban könnyed kirándulást tett: Bobby McFerrinnel lépett fel Budapesten az operaműfaj kiválasztott képviselőjeként, majd az Operaház novemberi Erkel-bemutatóján, a Bánk bán ősváltozatában Melinda szerepét énekelte. Decemberben a dalszínház Varázsfuvola-előadásának Éj királynőjeként és A denevér Rosalindájaként látható.

Kolonits Klára
Kolonits Klára

A december 12-i bemutatón Fischer Ádám vezényletével lép színre, az előadást Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra állítja színpadra - a páros először rendez az Operaházban.