Júlia, Rita

Lesley Koenig a Bostoni Opera élén

2010.12.26. 12:45

Programkereső

A Metropolitan Operában és a San Francisco Ballet-nél tapasztalatot szerzett Koenig lesz a következő ügyvezető igazgató, Gil Rose-t, a társulat fő-zeneigazgatóját pedig művészeti vezetővé nevezik ki.

"A bostoni társulatot arról ismerjük, hogy rendkívül elhivatottsággal készít remek, gondolatébresztő produkciókat, repertoárjuk igen provokatív" - nyilatkozott Lesley Koenig, aki a júniusban távozó, operavezetői székét múzeumigazgatóira cserélő Carole Charnow-t váltja. Koenig hat évig állt a San Francisco Ballet élén, és 1981 és 1998 között irányította a Metropolitan Operát. Ebből az időszakból származik az a Così fan tutte, amelyet az évadban felújítottak New Yorkban. 2008-ban tért vissza a Metbe Peter Gelb helyetteseként, produkciós vezetőként.

Gil Rose amellett, hogy továbbra is felel a zenekarért, több lehetőséget és felelősséget kap a műsortervezésben. Rose kifejezte abbéli reményét, hogy koprodukciós partnerekkel olyan operákat is színre vihetnek, amelyek jelenleg nem képezik az alaprepertoár részét, és új műveket is rendelhetnek.