Emma

Londonban olcsón adják a playmate-et

2011.01.09. 11:49

Programkereső

A kábítószer-túladagolásban elhunyt Anna Nicole Smith életéről készült opera premierje februárban lesz a londoni Királyi Operaházban.
Anna Nicole Smith
Anna Nicole Smith

Az opera librettistája Richard Thomas, akinek a nevéhez fűződik a Jerry Springer: the Opera című darab is, zeneszerzője Mark-Anthony Turnage. A 2007-ben elhunyt, igen ellentmondásosan megítélt, botrányos életű Anna Nicole Smith életét nem lehet virágnyelven feldolgozni, így szexuális utalások a szövegben és a színpadi megjelenítésben is lesznek. A premiert februárban tartják, a címszerepet Eva-Maria Westbroek alakítja, akire a Tannhäuser Erzsébetjeként emlékezhetnek a londoni nézők, a fellépők között azonban megtalálható a musicalekből ismert Lore Lixenberg is. A jegyárak igen méltányosak, a legdrágább belépő mindössze 75 fontba kerül.

A Covent Gardenben természetesen jóval hagyományosabb - és drágább - előadásokat is láthat a közönség. Műsoron van A sevillai borbély, A varázsfuvola, a Fidelio Nina Stemme felléptével, a Werther Rolando Villazónnal, az évad végén pedig Laurent Pelly új rendezésében mutatják be Massenet operáját, a Cendrillont, amelyben Joyce DiDonato a szereposztás húzóneve.