Ágnes

Anne Sofie von Otter a Frankfurti Zenei Díj kitüntetettje

2011.02.10. 14:11

Programkereső

Anne Sofie von Otter világhírű svéd mezzoszopránnak ítélték a 15 ezer euróval (több mint 4 millió forinttal) járó Frankfurti Zenei Díjat. Az énekesnő április 5-én, a hagyományos Frankfurti Zenei Vásár megnyitása előtt veheti át az elismerést.

Anne Sofie von Otter Stockholmban, majd Londonban a Guildhall School of Music and Drama növendéke volt, de fontos szerepeit a brit fővárosban élő híres magyar énekmesterrel, Rózsa Verával tanulta meg. Így osztatlan sikert arathatott a Bécsi Staatsoperben A rózsalovag Octavianjaként. Hosszú ideig dolgozott James Levine irányításával a New York-i Metropolitan Operában is. Az énekesnőnek változatos, a barokktól a jazzig terjedő repertoárjáért és páratlan szépségű, tiszta hangjáért ítélte oda a zsűri a díjat - közölték a szervezők pénteken. 

Anne Sofie von Otter
Anne Sofie von Otter

Az elismerést mindig a vásár megnyitása előtt adják át. A díjat, amelyet zenei intézmények, koncertszervezők, hangszeres és vokális előadók és komponisták is megkaphatják, Udo Lindenberg, Ligeti György, Peter Gabriel, Eötvös Péter és Keith Emerson is megkapták már.