Zsuzsanna

Ben Heppner nem énekel a Met Ring-ciklusában

2011.02.13. 12:40

Programkereső

en Heppner kanadai tenor mégsem fog fellépni a New York-i Metropolitan Opera ebben az évadban indult és jövőre befejeződő Ring-ciklusában.
Ben Heppner
Ben Heppner

A kanadai énekes egészségi problémákra hivatkozva mondta le a Siegfried és Az istenek alkonya tenor főszerepét. Siegfriedet először 2008-ban énekelte az Aix-en-Provence Fesztiválon, és a Met művészeti igazgatója, Peter Gelb már 2007-ben jelezte, hogy számít rá a Robert Lepage rendezte új Wagner-ciklusban. A müncheni Bayerische Staatsoper, ahol júniusra a Lohengrin címszerepére tűzték ki, egyelőre nem közölte, hogy Heppner helyett más énekelne.

A Rajna kincsét már láthatta élő közvetítésben a Metből a magyar közönség, A walkür májusban kerül sorra, ebben az előadásban a tenor főszerepet, Siegmundot Jonas Kaufmann alakítja. A Nibelung gyűrűjének másik két darabját, a Siegfriedet és Az istenek alkonyát a következő szezonban mutatják be. A teljes tetralógiát James Levine vezényli. Mint azt kedden bejelentették, Gary Lehmann és  Stephen Gould kaphat felkérést Siegfried szerepére.