Fábián, Sebestyén

Játék a cserebogárral

2011.02.28. 07:55

Programkereső

Az Óbudai Társaskörben Mozart Figaro házasságának előadása kerül színre március 24-én. Játsszon a Fidelióval és legyen a vendégünk az eseményen!
Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart

„Miből lesz a cserebogár..."  vagy inkább: „Miből lett a cserebogár!", hiszen az elmúlt öt évben az alkotók arra keresték a választ, hogy mi is kell ahhoz, hogy valaki a színpadon jól boldoguljon, hogyan léphetők át a korlátok és mit ad hozzá mindehhez a tehetség? Akik végigkövették a hét teljes operával kapcsolatos munkát, láthatták a különbséget, a fejlődés különböző stációit, a „cserebogárrá-válás" fájdalmas, mégis örömteli folyamatát. De az igazi próba csak eztán jön! A már bemutatott operák újbóli repertoárba vétele során az énekeseknek meg kell bírkózni a végső, a teljes kihívással, zenei-színpadi elemzésekkel és azok gyakorlatba való átültetésével. Így most Mozart: Figaro házassága című remekével szinte újra kezdődik - ha más dimenzióban is - a munka, két sűrű esten keresztül részleteire bontva, és végül egészében eljátszva a darabot, hogy befejeződjék a „cserebogárrá válás" teljes folyamata.

Kérdésünk: Melyik évben volt a Figaro házassága című opera magyarországi bemutatója?

A helyes választ március 14-ig megjelölő olvasóink közül ketten a Fidelio vendégei lehetnek az eseményen.

Miből lesz a cserebogár? avagy egy opera előélete a bemutatóig

2011. március 24. 19:00 - Óbudai Társaskör

Mozart: Figaro házassága - az opera keresztmetszete

Km.: Gaál Csaba, Szakács Ildikó, Sipos Marianna, Karácsonyi Linda, Gradsbach Zoltán, Gál Gabi, Kecskés Zsófia, Bánky Mátyás (ének), Holló Mariann (zongora)
Rend.: Fehér András