József, Bánk

Julie Taymort kirúgták

2011.03.11. 07:52

Programkereső

A producerek, Bono és Edge szerda este közölték a társulattal, hogy Julie Taymor rendezőként nem közreműködik a Spiderman: Turn Off the Dark musicalben.

A 65 millió dollár költséggel színpadra állított, hetente egymillió dollárnál többe kerülő megashow kapcsán már írtunk arról, hogy a premiernek újabb és újabb időpontokat tűztek ki, hogy balesetek történtel a közreműködőkkel az eddigi 101 preview alatt - általában harmincnál több bemutató előtti nyilvános előadást nem tartanak a Broadway-n -, valamint arról, hogy negatív kritikákat kapott az előadás. A producerek az új rendező mellé szerződtetnek egy olyan munkatársat is, aki a darabot megszabadítja a gyengeségeitől, a dramaturgiai teendőket elvégzik, továbbá Bono és Edge két új dalt írnak a musicalhez.

Julie Taymor nevét az Oroszlánkirály Broadway-verziója kapcsán, 1996-ban ismerte meg szélesebb körben a színházi világ. Nagyszabású színpadi víziók mellett, amelyekben a díszlet- és jelmeztervezésből is kivette a részét, valamint előszeretettek alkalmazta a bábot, filmrendezőként is több felkérést kapott.