Bernát, Felícia

Matilda a West Enden

2011.04.04. 16:09

Programkereső

A Royal Shakespeare Company játszotta Matilda, A Musical című darabot ősztől a londoni színházi negyedben játsszák. A szereposztás és a helyszín még nem ismert, jegyek májustól kaphatók.

A produkciót a Stratford-upon-Avon-i Courtyard Theatre-ben játszották 2010. november 9. és 2011. január 30. között, és a sikernek köszönhető a londoni bemutató. Azt még egyelőre nem tudni, hol, kikkel és hány hétig láthatja a musicalt a fővárosi közönség.

A darab írója, Dennis Kelly - akinek Love and Money, valamint After the End/Zsákutca című darabjait Magyarországon is játszották -, a zenét és a dalszövegeket Tim Minchin írta, az előadás rendezője Matthew Warchus volt. A történet Roald Dahl 1988-as könyvén alapszik, a regény főhőse Matilda, egy kis angol faluban él, rendkívül okos, és csodatételre is képes. A West End-produkcióhoz Rob Howell tervezi a díszletet és a jelmezt, a koreográfiát Peter Darling készti, a fényekért Hugh Vanstone felel, a hangszerelést Christopher Nightingale végzi, míg a különleges effekteket Paul Kieve találja ki.