Konstantin

Jubileumi dalverseny az Ódry Színpadon

2011.04.05. 15:30

Programkereső

Neményi Lili harminc éve alapította a Színház- és Filmművészeti Egyetem Dalversenyét. Pénteken az elmúlt évek első helyezettjei adnak közös koncertet.

Neményi Lili operaénekesnő harminc évvel ezelőtt alapította a Színház- és Filmművészeti Egyetem Dalversenyét. Célja az volt, hogy a hallgatók megtanulják és ápolják a sanzonműfajt és énekeljenek megzenésített verseket. A jubileum alkalmából rendhagyó és nagyszabású eseményre készül az egyetem. Az elmúlt versenyek első díjasai adnak koncertet az Ódry Színpadon, együtt lépnek fel egyetemi hallgatók, pályakezdő művészek, valamint Magyarország és Európa nagyvárosaiban éneklő, már ismert előadók. A műsorban magyar és francia sanzonokat, kortárs zeneszerzők és zeneszerző hallgatók által megzenésített verseket hallhat a közönség.

Énekelnek: Bakos-Kiss Gábor, Bercsényi Péter, Bodnár Vivien, Dorogi Barbara, Földi Ádám, Györgyi Anna, Malek Andrea, Nagy-Kálózy Eszter, Naszlady Éva, Nyári Szilvia, Pápai Erika, Polyák Lilla, Ruszina Szabolcs, Sáfár Mónika, Szabó-Kimmel Tamás, Tasnádi Bence, Tompos Kátya és Wertig Tímea.

SZERET...lek - Bercsényi Péter (HOPPart, Manna - fotó: SzoFi)
SZERET...lek - Bercsényi Péter (HOPPart, Manna - fotó: SzoFi)

A koncert vendégei: Silló István, Solti Árpád, Szakcsi Lakatos Béla, Riederauer Richárd és Walter Lochmann.

Zongorán közreműködik: Erdélyi Ilona, Fekete Mária, Gebora György és Termes Rita.

A koncertet összeállította és vezeti: Bagó Gizella Jegyár: 2000 Ft. (A bevétel teljes összege a Dalversenyt gondozó alapítvány számlájára kerül.)

Ódry Színpad

Április 8. 15:00