Fülöp, Evelin

Elkezdődött az idei Armel Operaverseny

2011.04.06. 13:47

Programkereső

Budapesten és Párizsban már megrendezték a verseny első fordulóit, amelyeket Cyril Diederich felügyelt. A Marseille-i Opera zeneigazgatója Los Angelesbe és New Yorkba is elutazik, hogy a versenyzők kiválasztását irányítsa.
Francia Intézet
Francia Intézet

2011. március 31-én vette kezdetét az Armel Operaverseny és Fesztivál budapesti első fordulója. A Francia Intézetben tartott kétnapos válogatás során a zsűriben Cyril Diederich (a L'Opéra de Marseille zeneigazgatója, több jelentős francia operaház karmestere), valamint Kesselyák Gergely (a Magyar Állami Operaház karmestere, a verseny zenei szakértője) foglalt helyet. Párizsban a Théâtre du Châtelet-ben április 4-én és 5-én hallgatta meg a jelentkezőket Cyril Diederich és Diane Polya-Zeitline, az Opéra de Vichy igazgatója, míg Los Angelesben április 7-én és 8-án, New Yorkban április 18-án és 19-én helyi művészeti bizottságok segítségével bonyolítják a meghallgatásokat.

Az összes első fordulós helyszínen való részvétel után Cyril Diederich döntést hoz arról, hogy ki lesz az a harminc versenyző, aki a szegedi második fordulóban a versenyprodukciók rendezői és az operaházak képviselői előtt, elsősorban színészi képességeik alapján mérettetheti meg magát. A legjobbak a versenyprodukciók főszerepeiben mutatkoznak be a résztvevő operaházakban, illetve a szegedi döntőben.