Orbán

Budapesti Wagner-napok 2011

2011.04.11. 14:22

Programkereső

A hatodik Budapesti Wagner-napok műsorán három opera szerepel Fischer Ádám vezényletével.

Ez a három pedig a már ismert Parsifal (június 17. és 19.) és Trisztán (június 10. és 13.), valamint a 2011-ben „debütáló" Lohengrin (június 9., 12. és 18.). Lohengrin története a Vígszínház főrendezője, Marton László elképzelései alapján kel életre a színpadon, a díszleteket Horgas Péter tervezi. 

Fischer Ádám
Fischer Ádám

Ismét a Budapesti Wagner-napok sztárvendége lesz Christian Franz, Evelyn Herlitzius, Jan-Hendrik Rootering, Tomasz Konieczny, Németh Judit, Erich F. Halfvarson, Waltraud Meier, bemutatkozik Burkhard Fritz, Camilla Nylund, Ricarda Merbeth, Hanno Müller-Brachmann, John Wegner, fellép Kováts Kolos.

A 2011-es Wagner-napok új eleme a Hamar Zsolt által gyermekek számára adaptált Lohengrin lesz. A hattyúlovag június 4-én és 5-én látható a Fesztivál Színházban, a darab rendezője Novák János lesz. „Gyakran elképzeljük, hogy híres felfedezők, sportolók, vagy világhírű művészek vagyunk, és tudjuk, hogy ha bírjuk erővel, álmaink valóssággá válnak. A mesebeli sárkányok legyőzése a fiúknak, a magok szétválogatása a lányoknak ad bátorítást, legyőzhetik az elébük tornyosuló nehézségeket, boldog élet vár rájuk, ha felnőnek. Erre az ígéretre minden gyereknek szüksége van, ezt a reményt táplálják a mesék." Erre a gondolatra fűzik fel a gyermekeknek készülő Lohengrin-történetet az alkotók.

www.mupa.hu