Dezső

A Metropolitan továbbra is a Müpában

2011.04.21. 16:10

Programkereső

Április 29-én 10 órakor veszi kezdetét a jegyértékesítés a Müpában a „The Metropolitan Opera: Live in HD” közvetítésekre.

"The Metropolitan Opera: Live in HD" - a mára már számos európai és tengerentúli országban honos, élő, digitális operaközvetítések sugárzására Magyarországon először a Művészetek Palotája állapodott meg a Metropolitan Operával még 2008-ban. A 2011/2012-es évadban 11 előadás, ebből hét új produkció alkotja "A Metropolitan Opera a Müpában" repertoárját, az énekes világsztárok és a legjobb karmesterek már megszokott kínálatával.

Metropolitan Opera
Metropolitan Opera

A 2011/2012-es évadban 46 ország több mint 1500 helyszínén láthatóak ezek az élő közvetítések. A "lefedettség" dinamikusan növekszik; a legutóbbi teljes, a 2009/2010-es szezont 43 ország 1200 színházának 2,4 milliónál is több eladott jegyével zárta a projekt.
Az élő közvetítések alkalmával a főszereplőkkel készített interjúk, továbbá egyéb kulisszatitkok is láthatók. Az előadások minden esetben szombati napokon - a külön megjelöltek kivételével - 19 órakor kezdődnek. A helyszín a Fesztivál Színház és az Előadóterem, jegyek 2500 és 4000 Ft értékben válthatók.

A produkciókat eredeti nyelven, magyar felirattal közvetítik; a szünet(ek)ben bemutatott riportok angolul hallhatóak. A Metropolitan Opera a szereplőváltoztatás jogát fenntartja. A "The Metropolitan Opera: Live in HD" közvetítések a The Neubauer Family Foundation szíves támogatásának köszönhetően jöhetnek létre. A program főtámogatója a Bloomberg, támogatója a Toll Brothers. A Müpa-közvetítések az Erste Bank támogatásával jöttek létre.

A jegyértékesítés kezdete a Müpa mindkét jegypénztárában és online 2011. április 29., péntek 10.00 óra. Április 26. és 28. között Müpa-kártya tulajdonosok számára előfoglalási lehetőség van.

A közvetített operák: Donizetti: Boleyn Anna, Mozart: Don Giovanni, Wagner: Siegfried, Philipp Glass: Satyagraha, Händel: Rodelinda, Gounod: Faust, Varázssziget, Wagner: Az istenek alkonya, Verdi: Ernani, Massenet: Manon, Verdi: Traviata.