Orbán

Ősztől újra Met-csillagok a Müpában

2011.04.26. 14:08

Programkereső

Magyarországon először a Művészetek Palotája csatlakozott (2008-ban) a The Metropolitan Opera Live in HD közvetítésekhez.

A 2011/2012-es sorozatot a Boleyn Anna, Don Giovanni, Faust, Ernani, Manon, Traviata, a Ring utolsó két epizódja (Siegfried és Az istenek alkonya), egy Händel-opera, egy, a Met színpadára komponált barokk opera-potpourri és egy Philipp Glass-bemutató - köztük összesen hét új Met-produkció - alkotja. A tizenegy előadáson fellépnek a világ jelenlegi legnagyobb operacsillagai (Fleming, Dessay, Netrebko, Garanca, Voigt, Hvorostovsky, Vargas, Scholl, Furlanetto, Beczala - és ez a névsor csupán ízelítő a pazar kínálatból).

A Müpában az ősszel negyedik évadját indító Met-közvetítések 46 ország több mint 1500 helyszínén láthatóak. A „lefedettség" dinamikusan növekszik; a legutóbbi teljes, a 2009/2010-es szezont 43 ország 1200 helyszínének 2,4 milliónál is több eladott jegyével zárta a projekt. 

Anna Netrebko
Anna Netrebko

A Művészetek Palotája idén az előző évekhez képest mintegy három héttel korábban, április 29-én kezdi meg a jegyárusítást mindkét pénztárában és online. A Müpa-kártyával rendelkező klubtagoknak a foglalás már április 26-tól lehetséges. A jegyárak nem változtak az előző évadhoz képest. Bővebb információk a honlapon (http://www.mupa.hu/) olvashatók. A Müpa-közvetítések támogatója az Erste Bank.