Orbán

Viva Forever - a Spice Girls-musical

2011.04.28. 11:36

Programkereső

2010 szeptemberében jelentették be, hogy elindultak a Spice Girls dalaiból készülő musical munkálatai. Ezúttal a premier várható, 2012-es időpontját hozták nyilvánosságra.
Spice Girls
Spice Girls

1994 és 2001 között uralta a toplistákat az öttagú Spice Girls - Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Brown és Melanie Chisholm, azaz Posh, Baby, Ginger, Scary, illetve és Sporty Spice -, akik 75 millió eladott albumukkal és díjaikkal  több rekordot is megdöntöttek. Legnagyobb slágereik a Wannabe, a Say You'll Be There, a 2 Become 1, a Who Do You Think You Are, a Too Much, a Stop, a Spice Up Your Life, valamint a musical címét adó Viva Forever voltak. Spice World címmel pedig mozifilmet készítettek, és általuk került be a köztudatba és a szótárakba is a Girl Power kifejezés, amellyel - nem ritkán általános és középiskolás korú - rajongóiat női erejük, függetlenségük hangsúlyozására biztatták. Szétválásuk után hat évvel, 2007-ben ismét összeálltak, lemezt adtak ki és turnéztak.

A musical szövegkönyvét Jennifer Saunders írja - Magyarországon leginkább a Pusszantalak, drágám! sorozatrból ismerhetik a nevét -, az előadás producerei Judy Craymer, aki a Mamma Mia! mögött is állt, a Universal Music, Simon Fuller, az együttes egykori menedzsere és természetesen a Spice Girls. A romantikus zenés komédia rendezője a jelenleg a National Theatre művészeti vezetésében komoly szerepet betöltő Marianne Elliott lesz, akinek a nevéhez többek között a nagyszabású, jelenleg a New London Theatre-ben futó War Horse is fűződik.

A sajtóközlemény szerint a Viva Forever nem szimpla 'tribute show' lesz, hanem az öt lány személyiségére építve minden idők legsikeresebb lánycsapatának energiáit és sikerét ünnepli.