Eszter, Eliza

A South Park-alkotók musicalje egyelőre mindent visz

2011.05.18. 10:01

Programkereső

A legjobb Broadway- és off-Broadway-előadásokat tünteti ki az Outer Critics Circle Awards. A 2010/2011-es szezonban a War Horse és a Book of Mormon tarolt.

Három produkció  a West Endről átkerült War Horse - amelyet Londonban a National Theatre mutatott be, a nagy siker miatt jelenleg a New London Theatre-ben játsszák tovább -, a The Book of Mormon (A Mormon könyve) és az Anything Goes (magyarul: Mi jöhet még?) készítői tértek haza négy-négy díjjal.

A The Book of Mormon Trey Parker és Matt Stone, valamint az Avenue Q szövegírójaként és zeneszerzőjeként ismert Robert Lopez musicalje a South Park szatirikus stílusában dolgozza fel a történetet, amelynek hőseit, két fiatal mormon misszionáriust, Uganda veszélyes területeire küldik, ezzel párhuzamosan azonban az egyházat megalapító Joseph Smith életét is megismerjük. A produkciót, amelynek színpadra állítása kilencmillió dollárba került, egy hónapos preview-időszak után, hivatalosan 2011. március 24-én óta láthatja a közönség a Eugene O'Neill Theatre-ben. A musicalt szakmai siker is kíséri: a New York Drama Critics' Circle (a New York-i színikritikusok szakmai szervezete) és az Outer Critics Circle Awards (nem Newy York-i színikritikusok szakmai szervezete) elismerései mellett 12, a teljes New York-i színházi szakmát lefedő Drama Desk Award-jelölést és 14 csak a Broadway-előadásokra vonatkozó Tony-nominálást is begyűjtött. Tárgyalások folynak arról, hogy 2012-ben Londonban is bemutatják a musicalt, erről egyelőre részletesebb információ nincs.