Orbán

Változás a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál programjában

2011.05.18. 09:31

Programkereső

Három előadás marad el idén.

A költségvetési és a mecénási kör által nyújtott támogatás korábbi évekhez viszonyított csökkenése miatt két produkció lemondására kényszerült a Miskolci Operafesztivál.

A Bartók + Verdi 2011 Nemzetközi Operafesztivál 2011. március 23-án meghirdetett programjából kikerül a június 10-i A trubadúr, Prágai Nemzeti Opera vendégjátéka június 12-én, Verdi Otellója, a június 15-i Az álarcosbál, június 18-ra tervezett A kalóz, valamint június 18-án a Horvát Nemzeti Színház előadásában Verdi Falstaffja.

A Miskolci Csodamalom Bábszínházban június 13-án, 11 órára meghirdetett Álom-álom, kitalálom című gyermekelőadás elmarad.

A koncertek közül elmarad a Zenepalota Ifjú Zenészeinek és Tanárainak jazz hangversenye június 11-én, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem Zenekara és a Bartók Kórus koncertje június 19-én.

A kényszerű döntésre a fesztivál anyagi stabilitásának megőrzése miatt van szükség. A szervezők az esetleges kellemetlenségekért a közönség megértését kérik. A már megvásárolt belépőjegyek a vásárlás helyén visszaválthatók, vagy a fesztivál egy másik előadására értékegyeztetéssel becserélhetők.