Orbán

Jeltolmácsolt Nyomorultak Kecskeméten

2011.05.23. 11:12

Programkereső

A Kecskeméten és Bács-Kiskun Megyében lakó siketek számára ismételten akadálymentesített előadással jelentkezik a 90 decibel Project.

A kecskeméti Katona József Színház legnagyobb szabású zenés produkciójára, A nyomorultak című musicalre várjuk a színházat szeretőket május 25-én. Az előadás jelnyelvi tolmácsa Bertus Tímea lesz.

A nyomorultak - Kecskeméti Katona József Színház
A nyomorultak - Kecskeméti Katona József Színház

Boublil és Schönberg műve impozáns szereposztásban látható, Jean Valjean szerepében Egyházi Géza és Feke Pál váltják egymást, az őt megszállottan üldöző Javert felügyelőt Miller Zoltán, Tóth Attila és Vincze Gábor Péter játssza váltott szereposztásban. Fantine szerepében Koós Rékát, Molnár Ágit, Eponine-ként Simon Boglárkát láthatja a közönség. Mariust felváltva alakítja Puskás Péter és Orth Péter. A további szerepekben feltűnik Mahó Andrea, Zavaros Eszter, Kiss Zoltán, Sirkó László, Pál Attila, Csombor Teréz is. A kecskeméti előadást Korcsmáros György rendezte, a díszletet Kentaur álmodta meg.

A nyomorultak - Kecskeméti Katona József Színház
A nyomorultak - Kecskeméti Katona József Színház

Victor Hugo csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg a 19. század egyik legnagyszerűbb regényét, mely tükröt tart kora társadalmának a hosszú raboskodás után feltételesen szabadlábra került Jean Valjean küzdelmes életén keresztül. A zenés változat Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása. A musicalváltozatot 21 nyelvre fordították le, és a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43.000 előadást több mint 55 millióan látták. 1980-ban mutatták be először Párizsban, majd öt évvel később Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák, ami azt jelenti, hogy pillanatnyilag A nyomorultak a leghosszabb ideje műsoron lévő musical: 2010-ben ünnepelte 25. születésnapját.