Hella

Fogynak az operabérletek

2011.05.27. 11:31

Programkereső

Érdemes sietnie annak, aki bérletet szeretne váltani az Operaház 2011/12-es éveadára.

Tizenkétezer bérletet adott el a Magyar Állami Operaház a bérletárusítás első nyolc napján. A következő évad kínálatában újra megjelentek a legnépszerűbb operaszerzők művei, emellett zenei különlegességekkel, és világszinten is egyedülálló, 3D-s vizuális technikát alkalmazó bemutatóval is várják a közönséget.

Miklósa Erika
Miklósa Erika

Az Opera vezetése a közönségbarát műsortervnek, valamint az újszerű és átütő kommunikációs kampánynak tulajdonítja az eladási rekordot. Ekkora mennyiségű bérletet az eddig években négy hét alatt értékesített az Operaház. A bérletárak emelkedése ellenére óriási az érdeklődés a bérletsorozatok iránt. A kínálatban összesen harminc féle összeállítás szerepel, korosztályok szerinti és tematikus bontásban. A bérletek megújításának időszaka lezárult, június 30-áig az új bérleteseket várja a budapesti dalszínház.

A Magyar Állami Operaház a 2011/12-es évadban 30 féle opera/balett és 4 féle koncertbérlettel várja a közönséget. Világhírű magyar és külföldi művészek, régi kedvencek és eddig nem látott különlegességek szerepelnek a műsorban. Az újdonságok közül kiemelkedik Bartók: A kékszakállú herceg várának bemutatója, amely a világon az elsők között alkalmazza a 3D-s vizuális technikát. Új produkcióként kerül színpadra Richard Strauss Arabellája, Verdi egyik legizgalmasabb operája, a Simon Boccanegra, Wagner Ring tetralógiájának első darabja, A Rajna kincse, valamint ínyenceknek Jean-Philippe Rameau műve, a Hyppolite ét Aricie. A balett rajongói is kedvükre válogathatnak: Prokofjev-Vasziljev Hamupipőkéje éppúgy szerepel a palettán, mint Maurice Jarre-Roland Petit A párizsi Notre Dame című balettje , amelynek jelmeztervezője Yves Saint Laurent. A nemzetközi hírű magyar művészek mellett külföldi világsztárok is megfordulnak az Andrássy úti dalszínházban: A jövő tavaszi Parsifal előadásokat például Christoph Eschenbach vezényli, a Rigolettóban színpadra lép Leo Nucci és Charles Castronovo, Tannhäuserként pedig Johan Botha.

www.opera.hu/berlet