Orbán

Alice Musicalországban

2011.05.30. 09:18

Programkereső

A Tavaszébredés alkotói, Steven Sater és Duncan Sheik jelenleg Londonban, a National Theatre-ben dolgoznak új musicalükön, amelyet Lewis Carroll regénye inspirált.
Duncan Sheik és Steven-Sater
Duncan Sheik és Steven-Sater

A musical címe Alice By Heart, a felkérést pedig a londoni színháztól kapta a szövegíró Sater és a zeneszerző Sheik: a National Theatre Connections névre hallgató programjában az Egyesült Királyság ifjúsági színházai számára „fejlesztenek" darabokat. Sater úgy nyilatkozott, a musical alapvetően arról szól, mit jelent felnőni, a gyerekkort magunk mögött hagyni, s ez milyen nehézségek elé állít bennünket. Bár van Alice nevű karakter a musicalben, a szerzőpáros társulati darabot ír, amelyben a szereplők együtt mesélik a fájdalom és az elvesztés témáit sem megkerülő történetet.

Az első műhelymunkára Los Angelesben került sor, ahol tizenévesekkel dolgoztak. A jelenleg is zajló kéthetes londoni workshop alatt a forgatókönyvíró-producer Jessie Nelson (többek között a Nevem Sam, az Édesek és mostohák, illetve a Férjhez mész, mert azt mondtam filmek fűződnek a nevéhez) segíti a munkát, amelyben fiatal brit színészek közreműködnek, de részt vesz benne a Prometheus Bound zenekarból ismert Lance Horne, aki a projekt zenei vezetője.  

Steven Sater és Duncan Sheik tervei szerint júliusra elkészül az egyelőre 12 szereplőre írt darab szövegkönyve és zenéje, ezt novemberben mutatják be egy újabb workshop keretében a brit fővárosban, amelyen mintegy harminc brit ifjúsági színház művészeti vezetője kap meghívást. Az első fiatal közönséget szóló premierekre 2012 februárjában kerülhet sor, amelyet Londonban vagy New Yorkban követhet a professzionális bemutató. A kér közönséget célzó darab között történetben nem, hosszúságban azonban lesz különbség: az ifjúsági verziót hatvan-, az üzleti alapokon nyugvó produkciót kilencvenpercesre tervezik.