Klaudia

Sztárgálával zárul a Lévay Musical Énekverseny

2011.06.07. 09:26

Programkereső

2011. július 4-én. A díjazottak mellett fellép Janza Kata, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter is. A műsort a Duna Televízió felvételről sugározza majd.

2011 nagyszabású musicalprojektje a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny, melynek célja lehetőséget adni a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiatalok megmérettetésére, elsősorban a világhírű, magyar származású zeneszerző művein keresztül. Az elődöntők lezajlottak már Marosvásárhelyen, Bukarestben, Érsekújváron, Münchenben, Tokióban, Szöulban, Grazban, a komponista szülővárosában, Szabadkán, valamint Budapesten.

Az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny budapesti elődöntőjének zsűrije
Az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny budapesti elődöntőjének zsűrije

A helyi zsűrik minden városban a több száz fiatal művész közül a jelentkezések arányában választották ki a legjobbakat, így Grazból hat, Münchenből hét, Marosvásárhelyről két, Bukarestből három, Szabadkáról négy, Érsekújvárról három, Tokióból és Szöulból pedig két-két versenyző lesz ott a 2011. június 29-30-i szabadkai középdöntőben, ahol már nemzetközi zsűri előtt lépnek fel. A döntőre 2011. július 1-jén, pénteken este kerül sor a Szabadka melletti Palics szabadtéri színpadán, ahol az énekeseket már a Budapesti Operettszínház Zenekara kíséri.

2011. július 4-én a világhírű, Grammy-díjas zeneszerzők, megannyi sláger és sikermusical - Elisabeth, Mozart!, Rebecca, Marie Antoinette - komponistája, Lévay Szilveszter nevével fémjelzett verseny nagyszabású gálaműsora zárja az eseménysorozatot a Budapesti Operettszínházban, amit a Duna Televízió is felvesz. A műsorban a komponista legsikeresebb dalai mellett a világ musicalirodalmának népszerű slágerei is felhangzanak majd. Az Operettszínház évadzáró produkciójában a legjobbak, a díjazottak mutatkoznak be olyan sztárvendégek mellett, mint Janza Kata, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter. Az esten közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara Makláry László vezényletével.