Orbán

Varázslatos grálok

2011.06.14. 11:40

Programkereső

Az operatörténet egyik legvitatottabb és sokak szerint egyik legzseniálisabb operájával, Wagner Parsifaljával kezdődtek 2006-ban az azóta már világhírűvé vált, a nemzetközi zenei kalendáriumban piros betűvel jelölt Budapesti Wagner-napok.

A szcenírozott három felvonásos zenedrámában az egyes szerepek legelismertebb interpretátorai érkeznek a Müpába. Így volt ez 2006-ban, 2009-ben és így lesz 2011-ben is. Parsifalként korunk egyik legnevesebb Wagner-tenorja, Christian Franz lép a színpadra, Titurel szólamát a világhírű magyar basszus, Kováts Kolos énekli, Kundryként a Lotte Lehmann Emlékgyűrű legújabb kitüntetettjét, Waltraud Meiert ismerheti meg a budapesti közönség.

Christian Franz
Christian Franz

A Szent Grál legendáját továbbszövögető, grandiózus operát - az MR Szimfonikusok élén - ezúttal is Fischer Ádám vezényli. A produkciót a több közös salzburgi munkát is jegyző Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra állította színpadra, az előadásokon közreműködik a Nemzeti Énekkar (karigazgató Antal Mátyás), az MR Énekkar (karigazgató Somos Csaba), a Budapesti Stúdiókórus (karigazgató Strausz Kálmán) és az MR Gyermekkórus (karigazgató Thész Gabriella). A darabot június 17-én és 19-én tűzte műsorára a Művészetek Palotája.

www.mupa.hu