Konstantin

Királyi Operettgála az EU-s tanácskozások helyszínén

2011.06.15. 11:25

Programkereső

Július 2-án a Királyi Operettgálával nyitja meg kapuit a közönség előtt a Gödöllői Királyi Kastély új szárnya és rendezvényközpontja, amely az elmúlt félévben az EU-s tanácskozásoknak adott otthont.

Az elmúlt évek sikerei után nyolcadik alkalommal is sor kerül a Királyi Operettgála című estre a Gödöllői Királyi Kastélyban. A produkció ez alkalommal több szempontból is egyedi lesz, a gálaestre ugyanis a Kastély új szárnyában kerül sor, abban az újonnan épített rendezvényközpontban, amely az elmúlt félévben az európai uniós találkozóknak adott otthont. E gyönyörű helyszínt most először a közönség is megcsodálhatja a Királyi Operettgála során július 2-án 20 órától.

A koncerten ennek megfelelően a fellépő művészek is különlegesek lesznek: Pándy Piroska, a legendás hangú operaénekes primadonnaszerepben tűnik fel, Berkes János, a Magyar Állami Operaház művésze bonvivánként lép színpadra, Szász Kati és Egri József pedig az Interoperett szubrett-táncoskomikus párjaként ez alkalommal akrobatikus táncelemekkel és fülbemászó dallamokkal készül. A művészeket a Királyi Operettgála szimfonikus zenekara és karmestere kíséri.

Műsoron a legkedveltebb operett részletek szerepelnek Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál és ifj. Johann Strauss műveiből, így a közönség részese lehet többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A víg özvegy, A denevér, A bécsi vér, A mosoly országa, a Cigányszerelem megelevenedésének.

operettgála
operettgála