Bernát, Felícia

Puccini-remekmű az Urániában

2011.06.17. 10:14

Programkereső

Az operarajongók körében méltán népszerű Metropolitan Opera HD vetítésekből egy különleges válogatást láthat a közönség júniustól októberig kéthetente az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A legsikeresebb Met-operákat bemutató sorozat első részeként június 29-én Puccini klasszikus operája, a Pillangókisasszony látható, melyet az Oscar-díjas filmrendező, Anthony Minghella vitt színpadra.

A nyári Met-válogatásban Puccini, Donizetti, és Verdi két-két alkotása szerepel, nemzetközi sztárokkal a főszerepekben. A művészek arcjátékát is közel hozó, briliáns operatőri munkával rögzített előadásokon látható lesz a Don Pasquale Anna Netrebkóval és Az ezred lánya Natalie Dessay-vel és Juan Diego Flórezzel, aki ebben az operában énekli híres, kilenc magas C-t tartalmazó tenor áriáját. A Metropolitanben immár negyven éve legendás Plácido Domingo Verdi Simon Boccanegrájának bariton címszerepében kápráztatja el a közönséget, és újra látható lesz a zeneszerző monumentális nagyoperája, a Don Carlos is. A válogatás október 1-jén Puccini művével, a Tosca vetítésével zárul az Urániában, hogy két hétre rá átadja helyét az 2011/12-es évad új produkcióinak, köztük két Met-premiernek és egy világpremiernek.

Patricia Racette Csocsoszán szerepében
Patricia Racette Csocsoszán szerepében

Puccini: Pillangókisasszony -

2011. június 29. 18:00, szeptember 17. 18:00

Vezényel: Patrick Summers

Producer: Anthony Minghella

Rendező: Carolyn Choa

Csocsoszán: Patricia Racette

Suzuka: Maria Zifchak

Pinkerton:  Marcello Giordani

Sharpless: Dwayne Croft

Goro: Greg Fedderly

The Bonze: Dean Peterson

Kate Pinkerton: Edyta Kulczak

Yamadori: David Won

Az Oscar-díjas filmrendező, Anthony Minghella kritikusok által is elismert koncepciójában látható Puccini klasszikus operája, a címszerepben Patricia Racette-tel. Marcello Giordani alakítja a szerelmét, a szívtelen Pinkertont, és Dwayne Croft énekli Sharpless szerepét. Patrick Summers vezényel. Az előadás HD minőségben, eredeti nyelven, magyar felirattal látható.

Kérdésünk: Melyik filmjéért kapott Oscar-díjat Anthony Minghella?

A helyesen válaszolók közül egy fő partnerével együtt a Fidelio vendégeként megtekintheti a június 29-i vetítést.