Konstantin

Susan Boyle, a musicalhősnő

2011.06.19. 11:15

Programkereső

A tündérmese folytatódik: I Dreamed A Dream (Álmodtam egy álmot) címmel jövőre mutatják be a Susan Boyle életéről készült musicalt.
Susan Boyle
Susan Boyle

A cím stílszerű: a brit hölgy ezt A nyomorultak-betétdalt énekelte a Britain's Got Talent című tehetségkutató műsorban, amelyben második helyezést ért el. 2009 óta az énekesnő karrierje, aki 47 éves koráig magányosan, Pebbles nevű macskájával élt skóciai szülőfalujában, azonban üstökösként szárnyal: önéletrajzi kötete tavaly jelent meg, mintegy tízmillió eladott lemezzel büszkélkedhet, az I Deamed a Dream című dalt eddig közel 18 millióan nézték meg a Youtube-on.

A musical Newcastle-ben, a Theatre-Royalban kerül majd színre. Bár Susan Boyle a The Sun című bulvárlapnak azt nyilatkozta, inkább ő maga lép színpadra, mint valaki más játssza őt, valószínűleg Elaine C. Smith skót sitcom-színésznő alakítja majd Boyle-t. A 2012. márciusi bemutató után Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában legalább hat hónapot turnézik a produkció, melynek producere, Michael Harrison így jellemezte a történetet: "minden megvan benne, ami egy tündérmeséhez kell, ám ennek az a különlegessége, hogy teljesen igaz". Susan Boyle, aki nemrég úgy nyilatkozott, szívesen dolgozna Lady Gagával, elmondta, soha nem gondolta, hogy az élete valamikor színpadra kerül, de sok dolog történt vele az utóbbi két évben, és ígéretes a lehetőség. "Remélem, mindenkinek tetszik majd a musical, és sok meglepetést tartogat."