Orbán

Múzeumok éjszakája az Orfeumban is

2011.06.20. 19:49

Programkereső

Az Orfeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet bemutatja: Orfeumok éjszakája, avagy egy könnyed nyáresti szórakozás... A kiállítással egybekötött est különleges élményt és kikapcsolódást ígér, a fellépő művészek között Csákányi Eszter, Falusi Mariann, Kulka János és Peller Károly is megtalálható.
Csákányi Eszter
Csákányi Eszter

2011-ben az Orfeum is csatlakozik a nagy népszerűségnek örvendő Múzeumok éjszakája eseményhez.  Az Erzsébet körúton várják mindazokat, akik az egykori orfeumok világára kíváncsiak, aki nem láttak még revüt, kabarét, esztrádműsort. A mélyen tisztelt publikum egy sétát tehet Fedák Sári és Kiss Manyi ruhái, relikviái között, és miközben az egykori műsorfüzeteket lapozgatja, százéves gramofonból szól a melódia.

Az est folyamán többször is ízelítőt kaphatnak a revüműsorból és a múlt század hangulatát felidéző zeneszámokból és dalokból a színházi és zenei világ jeles művészei tolmácsolásában. Az élő zenét Farkas Gábor jazztriója, az Orfeum zenekara adja. Az est vendégművészei: Csákányi Eszter, Falusi Mariann, Kulka János, Peller Károly, Posta Irénke, Rácz Kati. Az est házigazdái: Farkas Gábor Gábriel és Kállai-Kiss Zsófi.

A múltidéző esten a nagyérdemű elé tárul az a titokzatos világ, amely sokak számára varázslatos, ám soha nem tapasztalt, hiszen tavaly novemberig, az Orfeum megnyitásáig, évtizedekig hiányzott a budapesti éjszakai életből az a szellemiség, ami az egykori orfeumokat, mint a Kék Macskát vagy a Folies-t jellemezte, ahol egykor az irodalmi és a színházi élet nagyjai is megfordultak, ahol sikk volt mulatni, ahol szerelmek születtek, vagy akár komoly üzletek köttettek.

Június 24-én 18 órakor tárulnak ki az Orfeum kapui, a belépés a Múzeumok éjszakája karszalagokkal történik, amelyek az Orfeumban is megvásárolhatók. A műsor egész éjjel tart, és a vacsorázási lehetőség is folyamatos.