Júlia, Rita

Négyszer látható a Margitszigeten A nyomorultak

2011.06.24. 08:00

Programkereső

VIDEÓNKON Egyházi Gézával, Simon Boglárkával és Feke Pállal beszélgettünk, és belepillantottunk a margitszigeti próbákba is.

Alan Boublil és Claude-Michel Schönberg sokszoros Grammy-díjas musicalváltozatát az 1980-as párizsi premier óta több mint ötvenötmillióan látták világszerte, Londonban pillanatnyilag ez a leghosszabb ideje műsoron lévő musical. Kecskeméti Katona József Színházban ebben az évadban mutatták be a produkciót, amely komoly közönségsikert aratott. Cseke Péter, a színház igazgatója a szereposztásról így nyilatkozott: "A nyomorultak mind zenei, mind színészi szempontból nagyszerűen megírt főszerepei ugyanis kiemelkedő énekesi és színészi képességeket feltételeznek. Válogatást tartottunk, és sikerült az ország legjobbjait idecsábítani."

Nyomorultak - Katona József Színház
Nyomorultak - Katona József Színház

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagy feladat elé állítja a kecskemétieket, Cseke Péter azonban optimista: "Mindent megteszünk azért, hogy a nézők ugyanazt az élményt kapják, mint Kecskeméten. Rengeteg díszletelem van, amelyet négy hatalmas kamionnal szállítunk a helyszínre, és ahhoz, hogy semmilyen kompromisszumos változtatásra ne kényszerüljünk, háttértechnikai rendszereket is építünk. Hogy csak a két legfontosabbat említsem: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nincs se zsinórpadlás, se forgószínpad, de mivel ezek elengedhetetlen részét képezik a látványtechnikának, mindkettőt biztosítjuk. A zsinórpadlás „imitálásaként" például speciális emelőrendszert építünk a színpad fölé, a díszlet gyors kiszolgálására pedig sínrendszereket, de nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságtechnikára is."

A Kecskeméti Katona József Színház előadása négy alkalommal, június 25-én és 26-án, valamint július 1-jén és 2-án látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A nyomorultak rendezője Korcsmáros György rendezte, a díszletek Kentaur, a jelmezek Rományi Nóra munkái. A főszerepekben Egyházi Géza, Feke Pál (Jean Valjean), Miller Zoltán (Javert), Koós Réka (Fantine), Simon Boglárka, Trokán Nóra (Eponine), Puskás Péter (Marius), Zavaros Eszter (Cosette) láthatók.