Orbán

Háry János elfoglalja a Margitszigetet

2011.06.30. 20:45

Programkereső

Nagyszabású Kodály-bemutató, látványos lovas felvonulás, találkozás a szereplőkkel – legyen a Fidelio vendége az előadáson!

Daljáték négy kalandban, zenében, táncban, prózában elmesélve, több száz közreműködővel  - igazán kihagyhatatlan élménynek ígérkezik Kodály Zoltán legnépszerűbb daljátéka, a Háry János a debreceni Csokonai Színház előadásában a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. Az előadást a történelmi sztárok kosztümös lovas felvonulása vezeti fel: Mária Lujza kíséretével hintón, Napóleon katonáival lován, Háry János huszárcsapatával érkezik a Margitszigetre és fogadja a közönséget.

Vidnyánszky Attila nagysikerű rendezését, Haja Zsolt címszereplésével két alkalommal, július 8-án és 15-én láthatja a budapesti közönség. A nagyotmondó mesélő, Háry János világraszóló történetei izgalmas képekben elevenednek meg a Margitsziget impozáns környezetében. A látványos színpadi játék egy történelmi vonatkozású szép magyar mese az álmok és képzelet birodalmáról, amely minden korosztály számára örömet és maradandó élményt kínál. Az előadás rendezője Vidnyánszky Attila, látványtervező Alexander Belozub, koreográfus Gemza Péter, a debreceni szimfonikusokat Kocsár Balázs vezényli, főszerepben Haja Zsolt, Miske László, Kun Ágnes Anna / Gál Erika, Böjte Sándor, Garay Nagy Tamás és Bódi Marianna látható.

Kérdésünk: Melyik humoros elbeszélő költemény az alapja Kodály Zoltán Háry János című daljátékának?

A helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a július 15-i előadást.