Zelma, Rajmund

Cosi a csillagos ég alatt

2011.07.16. 11:46

Programkereső

Július 21-én mutatják be a Cosi fan tuttét Weikersheimben, a Jeunesses Musicales németországi szervezetének ünnepi rendezvénysorozatának fénypontjaként.

Július 21. és 31. a weikersheim-i kastély mágnesként fogja vonzani az operarajongókat. Mozart Così fan tutte című operájának szabadtéri operaelőadása lesz a kiemelt eseménye a Jeunesses Musicales németországi szervezetének hatvan éves fennállását ünneplő rendezvénysorozatának.

Fiatal énekesek érkeznek nyolc országból, hogy a nyári Nemzetközi Opera Akadémia óráin felkészülve végül a színpadon is megformálhassák Dorabella, Despina vagy Don Alfonso szerepét. Az opera premierjére július 21-én este hattól kerül sor, a produkció karmestere Bruno Weil lesz. A zenekarba, a Young Sound Forum of Central Europe nevezetűbe Lengyelországból, a Cseh Köztársaságból és Németországból érkeznek muzsikusok.

Fiatal művészek a Cosi fan tutte bemutatójára készülődve
Fiatal művészek a Cosi fan tutte bemutatójára készülődve

Weikersheimben 1965 óta rendeznek fiatalok részvételével opera produkciókat. Ideális hely arra, hogy a művészek együtt éljenek és dolgozzanak, körülvéve a festői szépségű kisvárossal és a Tauber-völgy tündérmesébe illő lankáival. A Jeunesses Musicales németországi szervezete mindig is kiemelt figyelmet fordított a feltörekvőben lévő zenészekre. Számosan közülük, akik ma a világ vezető színpadain játszanak, egyszer Weikersheim csillagos ege alatt adták bemutatkozó koncertjüket.