Antal, Antónia

Queen-varázslat a Margitszigeten

2011.07.18. 15:35

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége a nyár egyik legizgalmasabb koncertjén, amely a Queen legendás dalaiból készült.

A 2009-ben bemutatott, 2010-ben a nagy érdeklődésre való tekintettel megismételt produkció, az Egy bohém rapszódiája - Freddie Mercury-emlékkoncert júliusban ismét látható a Margitszigeten.

Egy bohém rapszódiája - Puskás Péter
Egy bohém rapszódiája - Puskás Péter

Az egyedi és nagyszabású produkcióban magyar nyelven szólalnak meg a legcsodálatosabb Queen-világslágerek, Miklós Tibor költői fordításában. Az ismert dalok nemcsak Freddie Mercury karizmatikus személyiségét idézik meg, hanem összefüggő láncot alkotva a kivételes képességű muzsikus életébe is bepillantást nyújtanak. A legendás rockzenészt és az életében szerepet játszó személyeket a legkiválóbb hazai énekesek, Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Puskás Péter, Nagy Anikó, Tóth Vera és Tóth Gabi keltik életre. A kétórás koncert-show-t látványos panorámavetítés kíséri, valamint nagy létszámú zenekar és tánckar közreműködik az előadásban.

A Queen-rajongók idén a zenekar budapesti koncertjének 25., az együttes megalakulásának 40. évfordulóját ünneplik. A produkció a Magyar Queen Rajongók Klubja és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad (Budapesti Nyári Fesztivál) együttműködésében rendezendő Queen Varázslat Budapest sorozat része, amelyen belül színes programok várják a zenekar kedvelőit, amelyek között kiállítás, könyvbemutató és hajókirándulás is szerepel július 27. és 29. között.

Kérdésünk: Mi volt a neve a Queen 1986-os, utolsó eredeti felállású koncertturnéjának?

A helyesen válaszolók közül öten tekinthetik meg partnerükkel a július 29-i előadást, amely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 20:30-kor kezdődik.