Etelka, Aletta

Hollywoodból jött Escamillo

2011.07.28. 10:26

Programkereső

Pénteken mutatkozik be a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán a többszörös Grammy-díjas Nmon Ford.

"Will Smith és Kirsten Dunst lakott a szomszédos utcákban. Hollywood szélén éltem korábban is és most is, arrafelé rengeteg tévéaztár lakik, a filmcsillagok a belső kerületekbe költöznek inkább. Ricky Martinnal is találkoztam több alkalommal. Egyik nagy élményem, hogy Disneylandben összefutottam Michael Jacksonnal" - meséli Nmon Ford, a Szegedi Szabadtéri Játékok Escamillója.

Nmon Ford - Carmen-próba
Nmon Ford - Carmen-próba

A többszörös Grammy-díjas, gyönyörű afro-amerikai sztár elképedt a Dóm téri színpad hatalmas méretein, pedig látott már egyet s mást pályája során. Escamillot legalább tíz különböző színpadi feldolgozásban énekelte. Ahogyan ő fogalmazott: Kerényi Miklós Gábor rendezésében a buja torreádor egy igazi "médiakurva". "Minden figyelmet magának szeretne. Az előadásban kamerákkal dolgozunk, órisáskivetítőkön vetítenek ki" - magyarázza nevetve.

Kedd este, az első szabadtéri próbán Nmon hahotázva fogadta saját képmását, rögtön lefotózta és telefonján átküldte a tengerentúlra családjának: "Ez a hideg nekem már olyan, mintha tél lenne. Los Angelesben születtem, ahhoz vagyok szokva, hogy folyton süt a nap."   

Az élményoperát a héten gőzerővel próbálják: az előadást - és a legszexisebb operaénekesnek is kikiáltott Nmon Ford-ot - pénteken és szombaton láthatja a közönség Szegeden.