Etelka, Aletta

Újra Operettfalu lesz Kübekháza

2011.07.29. 16:43

Programkereső

A Szeged melletti Kübekháza főterén 2011. július 30-án, szombaton este 8 órakor ismét megrendezik Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operettgáláját. A műsorban ezúttal is a Budapesti Operettszínház sztárjai lépnek fel.

A 12 esztendős múltra visszatekintő, minden szempontból nagyszabású gálaműsorra mindig július utolsó szombatján kerül sor. Több mint tízezren sereglenek e kis határ menti faluba a világ szinte minden tájáról - Amerikától Ausztráliáig, Kanadától Japánig -, hogy a legnépszerűbb operett-dallamokat hallgassák.

Kübeháza, Operettfalu
Kübeháza, Operettfalu

A kübekháziak közül mintegy 200 önkéntes dolgozik azon, hogy a rendezvényen minden gördülékenyen menjen. Díszbe öltözik a falu: a színpadot, a VlP-asztalokat, a templomot és a lovas kocsikat mintegy 30 ezer szál virággal díszítik fel erre a napra, főként szőregi, balástyai, deszki, szegedi rózsakertészetekből. A programok már délelőtt elkezdődnek: 10 órától települnek ki a vendéglátósok és a kézművesek, kirakodók. Az Operettfalu kispostája délután 4-kor nyit, ahonnan az alkalomra készült bélyegzővel ellátott alkalmi képeslapok küldhetők.

Délután 16 órára a kübekházi Főtér telítettsége 80 % körüli, 18 órára pedig szinte teljesen megtelik. A későn érkezőknek célszerű ülőalkalmatosságot hozniuk.

Kübeháza, Operettfalu
Kübeháza, Operettfalu

A színpadon kora este kezdődnek a programok, a Budapesti Operettszínház művészei fél nyolckor indulnak, fiákereken vonulnak végig a falun, rendőri felvezetéssel, a mórahalmi fúvósokkal és mazsorettek menettáncával. A gálaest több mint 3 órás lesz - este 8-kor kezdődik, és a végét tűzijáték zárja. A műsorban ezúttal is Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Szirmai Albert, Leo Fall, Zerkovitz Béla és Ábrahám Pál legnépszerűbb dallamai hangoznak fel, lesz bécsi pezsgőzés, férfi-nő párbaj, karneváli hangulat és persze magyaros mulatság. Színpadra lép Kalocsai Zsuzsa, Bordás Barbara, Bódi Barbara, Szendy Szilvi, Teremi Trixi, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Bozsó József, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, no és persze Oszvald Marika, akit szerdán ünnepélyes keretek között az Operettfalu nagykövetévé nevezett ki dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. Közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara - koreográfus: Lőcsei Jenő - és Zenekara - vezényel: Balassa Krisztián. A gála szerkesztő-rendezője KERO®.

A program mindenki számára ingyenes, de támogatói kártya 2500 és 10 ezer forint közötti összegben váltható.