József, Bánk

Ricky Martin az Evitában

2011.08.01. 08:41

Programkereső

A popénekes Che szerepét alakítja a Broadway-n.

A produkciót Michael Grandage rendezésében, Rob Ashford koreográfiájával 2006 júniusában mutatták be a londoni Adelphiben, a címszerepet az argentin származású színésznő, Elena Roger alakította. Az előadást 2012 tavaszán mutatják be a tengrentúlon is - a preview-k (kb. nyilvános főpróbák) márciustól láthatók, a premierre áprilisban kerül sor -, a próbák februárban kezdődnek. Ricky Martin Che szerepét alakítja majd, és olyan elődök nyomába lép, mint az első lemezkiadáson éneklő Colm Wilkinson, az 1979-es Broadway-bemutatón a szerepben fellépő Mandy Patinkin vagy Antonio Banderas, aki a musical Budapesten forgatott, Alan Parker rendezte filmváltozatában játszott.

Ricky Martin
Ricky Martin

A Puerto Ricóból származó, többszörös Grammy- és Latin Grammy-díjas énekes, Ricky Martin így nyilatkozott a felkérés kapcsán: "Megáldattam azzal a lehetőséggel, hogy a világ legnagyobb koncertszínpadain léphessek fel, de mindig szerettem a színház nyújtotta intim közeget. Nagyon örülök, hogy az új album és annak turnéja után visszatérhetek a Broadway-re. Nagyon várom, hogy egy ilyen volumenű szerepet eljátszhassak Michael Grandage nagyszerű rendezésében, és egy ilyen óriási tehetségű színésznővel, mint Elena Roger dolgozhassak."

A rendező hozzátette: "Nagyon izgalmas az Evita új produkcióját a Broadway-re hozni, különösen azért, mert az első argentin nő lesz, aki itt alakítja majd Eva Perónt. Azzal, hogy Ricky Martin csatlakozik a társulathoz, hiszem, hogy még hitelesebb lesz az előadás, Tim Rice és Andrew Lloyd darabja, amely mintegy negyedszázad után ismét New Yorkba jön."