Klaudia

Hunter Parrish is készül a Godspell-jubileumra

2011.08.16. 12:37

Programkereső

Hamarosan ismét látható a Broadway-n a musical, a negyven évvel ezelőtti off-Broadway-előadás szereplőinek lemezfelvételét pedig felújítják.
Hunter Parrish
Hunter Parrish

A Circle in the Square Theatre-ben októbertől - hivatalos premier: november 7. - játsszák a Schwartz-Tebelak-darabot, amelynek bemutatója négy évtizeddel ezelőtt volt. A jeles évforduló alkalmából illusztris szereposztással készülnek: Jézust a Weeds (magyarul Spangli/Nancy ül a fűben címmel vetített sorozat) egyik színésze, Hunter Parrish alakítja, aki a New York-i Tavaszébredésben is szerepelt.

A bemutatóra emlékezve kétlemezes kiadásban, digitálisan újrakeverve szeptember 6-tól vásárolhatják meg a rajongók az eredeti 1971-es off-Broadway-szereposztás, köztük David Haskell, Stephen Nathan, Robin Lamont, Joanne Jonas, Peggy Gordon által feléneket dalokat, illetve az 1973-as filmváltozat zenei anyagát, amelyben Victor Garber alakítja Jézust.

A Godspellt, John-Michael Tebelak (szöveg) és Stephen Schwartz (zene) musicaljét 1971. május 13-án mutatták be a Cherry Lane Theatre-ben, és öt évvek később került a Broadway-re. A darab az újtestamentumi Máté evangéliumát meséli újra kortárs témákat beemelve és improvizációs technikát használva.