Márk

Múzeum Elisabeth Schwarzkopf emlékére

2011.08.16. 13:05

Programkereső

Múzeumot rendeztek be a nyugat-ausztriai Vorarlbergben a híres szoprán, a 2006-ban elhunyt Elisabeth Schwarzkopf emlékére.

A kiállítás vasárnap nyílt meg a hohenemsi Rosenthal-villában, az Elisabeth Schwarzkopf és férje, Walter Legge zenetörténeti hagyatékát gondozó Schubertiade fesztivál székházában. A tárlaton egyebek között színpadi kosztümjei, feljegyzései, egy közös, dedikált fotó Maria Callasszal, valamint Toscaninivel, Herbert von Karajannal és a zenei világ más nagy alakjaival váltott levelei láthatók.

Elisabeth Schwartzkopf Múzeum, Hohenems
Elisabeth Schwartzkopf Múzeum, Hohenems

Az énekesnő 1915-ben született az akkor Németországhoz tartozó, a mai Lengyelország területén található Jarocinban. Berlinben végezte zenei tanulmányait, és pályafutása is itt kezdődött az 1930-as években. Későbbi férjével, az EMI zenekiadó vállalat akkori zenei igazgatójával Bécsben találkozott. A berlini után a bécsi opera tagjaként aratott sikereket, mielőtt nemzetközi karriert futott be. Az 1970-es évek végén vonult vissza a színpadtól és 90 éves korában, a vorarlbergi Schrunsban hunyt el 2006-ban.