György

Julie Taymor legendája

2011.08.18. 13:35

Programkereső

Avagy a musical, ami mindenkit kinyírt. Ez a címe és az alcíme Travis Ferguson és Dave Ogrin darabjának. A bemutató a New York International Fringe Festival keretében lesz.
Julie Taymor
Julie Taymor

A téma természetesen a Spider-Man Turn Off The Dark, azaz a Pókember-musical körüli hercehurca: a pénzügyi nehézségek, a premier sokszori elhalasztása, a preview-k alatti balesetek, a technikai hibák, a negatív kritikák, a darab átírása. A The Legend of Julie Taymor szereplői közt lesz egy diktátori hajlamoktól nem mentes, elképesztő víziókkal bíró rendező, egy kérlelhetetlen, véres tollú kritikus, egy "lövése-nincs-a-dologról" típusú rocksztár, egy intrikus producer, egy naiv színész és egy filmsztár színésznő. (A szereplők beazonosítását ez a cikkünk segíti.) A daloknak olyan címei vannak, mint Ég a Broadway, A fiúk lezuhannak a gerendáról, 65 millió!, Julie, Julie, miért bántottál engem?

A szerzők közül a szövegíró, Travis Ferguson az egyik kitalálója a Be A Broadway Star című társasjátéknak, míg a zeneszerző, Dave Ogrin többek között a Beastie Boys, Paul Simon és Run DMC lemezein dolgozott muzsikusként és hangmérnökként.