Gertrúd, Patrik

Magyar szoprán nyert Innsbruckban

2011.08.27. 19:00

Programkereső

Magyar szoprán, Baráth Emőke nyerte az innsbrucki Barokk Opera Versenyt. A 25 éves énekesnőnek ítélték a közönségdíjat is.
Baráth Emőke
Baráth Emőke

Az Innsbrucki Nemzetközi Régizenei Fesztivál és Kurzus keretében másodszor rendeztek énekversenyt. Huszonhét ország 71 jelentkezője közül tartották a legjobbnak a 25 éves magyar szopránt.

A zsűri döntése azért is igazságos - írja a fesztivál honlapja -, mert a négyezer eurós fődíj mellett az ezereurós közönségdíjat is Baráth Emőke nyerte el. A háromezer eurós második díj a 29 éves izraeli szopráné, Tehila Nini Goldsteiné lett. Az ugyancsak háromezer eurós harmadik helyezést a 29 éves olasz mezzoszoprán, Romina Tomasoni érdemelte ki. Az ígéretnek szóló elismerést Anna Maria Sarra 22 éves olasz szoprán kapta. A Rezonanciák 2012 című sorozat szereplője - szintén jutalomként - a 24 éves brit kontratenor, Rupert Enticknap lesz.

Baráth Emőke 2012 februárjában a Pécsi Nemzeti Színházban a Gulyás Dénes által vezetett operatagozat első premierjén Verdi Falstaffjában Nanettát (Annuska) fogja énekelni. Pászthy Júlia zeneakadémiai növendékeként Baráth Emőke korábban III. helyezést ért el a Karlovy Varyban rendezett Nemzetközi Dvorák Énekversenyen.