Konstantin

Ismét műsoron Bécsben az Elisabeth

2011.09.30. 19:45

Programkereső

Húsz évvel az ősbemutató után ismét műsorra tűzik Bécsben Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musicaljét.
Elisabeth - Szegedi Szabadtéri Játékok
Elisabeth - Szegedi Szabadtéri Játékok

Az angolszász musicalek formai és dallamvilágát megújító zenés színházi darab két évtizedes története során 8,5 millió nézőt vonzott világszerte. Kilenc országban, Belgiumban, Németországban, Finnországban, Olaszországban, Japánban, Hollandiában, Svédországban, Svájcban, és Magyarországon került színre. 

Magyarországon 1996-ban a Szegedi Szabadtéri Játékokon játszották először a művet, még akkor ősszel a Budapesti Operettszínház repertoárjára került. A magyar bemutatón Elisabethet Janza Kata játszotta Kerényi Miklós Gábor rendezésében és Kentaur díszleteiben. Ez a verzió került színre a Miskolci Nemzeti Színházban is. A musicalt 2009-ben ismét láthatta a szegedi közönség.

A Theater an der Wien jelentős színpadtechnikai korszerűsítés után az Elisabethtel nyitotta meg ismét kapuit 1992 szeptember 3-án. Harry Kupfer látványos rendezése a modern technikát kihasználva nagyban hozzájárult a nemzetközi szereplőgárdát felvonultató produkció sikeréhez. A Bécsbe visszatérő jubileumi változat a népszerű zenés színházban, a Raimund Theaterben lesz látható 2012 szeptemberében. Mint bejelentették, a jegyértékesítés 2012 elején indul és arra számítanak, hogy március végére minden belépő elfogy.