Géza

Az év végén újra látható Szegeden az Aida musical

2011.10.28. 08:00

Programkereső

Az esztendő utolsó előtti napján újra látható majd Szegeden Elton John és Time Rice népszerű musicalje, az Aida.
Oláh Ibolya - Aida szerepében (Szegedi Szabadtéri Játékok)
Oláh Ibolya - Aida szerepében (Szegedi Szabadtéri Játékok)

A hazai színpadokon évek óta hatalmas sikerrel játszott darabot Szurdi Miklós rendezésében, parádés szereposztással, 20 tagú zenekarral, 50 táncossal mutatják be a Városi Sportcsarnokban. Az egzotikus, érzéki szerelmi történet főhősét, az egyiptomi fáraó fogságába esett núbiai királynőt, Aidát Oláh Ibolya alakítja, szerelmét, Radamest pedig Szerényi László. Xantus Barbara is színre lép, méghozzá a fáraó leányaként, aki az egyiptomi seregek hadvezérének menyasszonya, így tehát Aida ellensége.

Szurdi Miklós az előadásról tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta: az alaptörténetet leszámítva - amely a Rómeó és Júlia mellett a világirodalom másik meghatározó szerelmi drámája - a musicalnek semmi köze Verdi operájához. Becsületről, barátságról, tisztességről szóló izgalmas, érdekes, szívet és eszet is megmozgató darab zenéjében, amelyet Elton John írt, a rocktól kezdve az afrikai népzenéig minden megtalálható, a próza pedig teli van humorral.

Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta, hogy keddtől kaphatók a bérletek a fesztivál következő évadjára, melyen két musical, néptánc, két opera és operett várja a közönséget. Azok, akik évados bérletet vásárolnak a 2012-es fesztiválra, ajándékjegyet kapnak az Aida december 30-iki előadására.